
Sanal Sınıflarla Dijital Öğrenme Tasarımı
Eğitim Hakkında
Bu eğitimin amacı, sanal ortama öğrencileri dahil ederek, ders anlatımı, materyal paylaşımı, işbirlikçi çalışmalar, etkileşimli öğrenme ve değerlendirme gibi etkinliklerin tasarımını sağlamaktır. Bu eğitimi alan katılımcılar, sanal sınıf uygulaması ile öğrencileri ile uzaktan eğitimde yukarıda bahsi geçen etkinlikleri kolayca tasarlayabileceklerdir.
Uzaktan eğitimde en önemli konulardan birisi öğrencileri bir düzen altında bir arada tutabilmektir. Öğrencilerle uzaktan bir araya gelemeyen öğretmenler, özellikle etkinlik planlamada, eğitimin sürdürülebilirliğinde, ölçme ve değerlendirmede problemler yaşamaktadırlar. Bu sorunları ortadan kaldırmak için Sanal Sınıfla Dijital Öğrenme Tasarımı eğitiminin sizlere faydalı olabileceğini düşünüyoruz.
Bu eğitimin en önemli yanlarından birisi 90 dakikalık yüz yüze teorik + uygulama eğitiminin ardından sizlere 3 gün boyunca çevrim içi ortamda mentorluk hizmeti verilecek olmasıdır. Bunu biraz açacak olursak, yüz yüze eğitimde öğrendiğiniz etkinlikleri uygulamaya başladığınızda eğitmenden 3 gün boyunca destek hizmeti alabileceksiniz.
Bu eğitim ücretli olup Zoom uygulaması aracılığı ile uzaktan eğitim şeklinde yapılacaktır. Eğitime masaüstü ya da dizüstü bilgisayar ile katılımınız uygulama yapmanızı kolaylaştıracak ve eğitim sürecini etkileşimli hale getirmemize yardımcı olacaktır.
Eğitim Süreci
Problem
- Uzaktan eğitimde sınıf takibinin zorluğu
- Uzaktan eğitimde materyal tasarımı ve etkileşimli etkinlik geliştirme sorunu
Hedef Kitle
- Öğretmenler
- Akademisyenler
- Öğretmen Adayları
- Diğer Eğitmenler
Eğitim Süresi
- 90 dakika yüz yüze eğitim
- Yüz yüze eğitim ardından 3 günlük çevrim içi mentorluk
Eğitim İçeriği
90 dakikalık senkron eğitim süreci;
- Uzaktan eğitimde senkron (eş zamanlı, canlı) ve asenkron (eş zamansız, kayıt) eğitim modelleri
- Sanal sınıflarda yapılabilecek etkinlikler türleri
- Yaygın olarak kullanılan sanal sınıf uygulamaları
- Bir sanal sınıf aracı ile örnek öğrenme tasarımı
3 gün sürecek mentorluk eğitim süreci;
- Sanal sınıf oluşturma aşamaları
- Sanal sınıfta etkinlik tasarlama
- Sanal sınıfta biçimlendirici ve düzey belirleyici değerlendirme
Eğitim Hedefleri (Bloom Taksonomisi Bilişsel Alana Göre)
- Sanal sınıflarda yapılabilecek etkinlikleri alanlarına uygun bir şekilde sınıflandırabilecek (Kavrama Basamağı)
- Uzaktan eğitimde senkron ve asenkron modellerin doğru bir şekilde ayrımını yapabilecek (Analiz Basamağı).
- Farklı sanal sınıf uygulamalarını görerek kendi etkinliklerini uygun bir şekilde özelliklerini karşılaştırabilecek (Değerlendirme)
- Sanal sınıf ortamında pedagojik yaklaşımlara uygun bir şekilde etkinlik tasarlayabilecek (Yeniden Yaratma Basamağı).
- Sanal sınıflarda öğrencilerin süreç takibini yapmak ve öğrenme düzeylerini görmek için değerlendirme materyalleri oluşturabilecek (Yeniden Yaratma).
Eğitimi Ücreti
- 70 Türk Lirası (Son ödeme: 04.08.2020 – 17.00)
Neden Ücret Alıyoruz?
Eğiteknoloji sizlere ücretli ve ücretsiz hizmetler sunmaktadır. Bildiğiniz gibi Eğiteknoloji Akademi bünyesinde daha önce sizler için gerçekleştirmiş olduğumuz ücretsiz eğitimlerimiz olmuştu. Birçok başvuru olmasına rağmen eğitimlerin daha verimli geçmesi adına sadece 25 kişiyi bu eğitimlere dahil ediyorduk. Ancak sizlerden gelen talepler doğrultusunda, eğitimlerimize herkesin katılabilmesi için ücretsiz eğitimlerin yanı sıra ücretli eğitimler de yapmaya karar verdik. Bu eğitimlerden ücret almamızın temel nedeni, hiçbir sponsorluğu bulunmayan Eğiteknoloji platformunun sunucu, domain, altyapı, SEO, tanıtım ve aylık ödenen Zoom uygulaması profesyonel üyelik giderlerini karşılamaktır. Ayrıca, eğitimlerimizde içerik oluşturmak için kullandığımız web 2.0 araçlarının ücretli üyeliklerini karşılayabilmek adına bu eğitimlerden ücret talep etmekteyiz. Bu konuda, bizimle bu yolda sürekli birlikte olan ve bundan sonra da birlikte olacak yol arkadaşlarımıza Eğiteknoloji’ye vermiş oldukları destekten ötürü teşekkür ederiz.
Not: Eğiteknoloji ücretli eğitimlerin yanında ücretsiz eğitimlerine de devam edecektir.
Son Not
Eğitim ile ilgili aklınıza takılanları, sormak istediğiniz soruları ve eğitimler hakkındaki genel düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.
Saatlik Program
1. Mentörlük Günü
- 13.00 - 15.00
- Sanal Sınıf Oluşturma
- Sanal sınıflara üye olup öğrenci ekleme ile ilgili destek hizmeti.
-
Eğitmen
Sayid Özcan
2. Mentörlük Günü
- 13.00 - 15.00
- Sanal Sınıfta Etkinlik Tasarımı
- Sanal sınıflarda tartışma oluşturma ve materyal paylaşımı ile ilgili destek hizmeti.
-
Eğitmen
Sayid Özcan
3. Mentörlük Günü
- 13.00 - 15.00
- Sanal Sınıflarda Değerlendirme
- Sanal sınıf ortamında ölçme ve değerlendirme yapma konusunda destek hizmeti.
-
Eğitmen
Sayid Özcan
4 yorum
Merhabalar bu eğitimde sanal sınıf oluşturma derken Google classroom sınıfı oluşturma ve ödev VS paylaşma gibi bir eğitimden mi bahsediyoruz acaba ona göre katılım sağlayacağım
Google Classroom bunlardan birisi tabi Nurdan Hanım. Bu eğitimde uzaktan eğitim modellerine değindikten sonra sanal sınıf kavramı ve bunların özellikleri üzerinde durulacak. Edmodo, Classdojo gibi uygulamalarla örnekler geliştirilecek.
Etkinliklerden haberdar olmak istiyorum. Teşekkür ederim.
Büşra Hocam Eğiteknoloji sosyal medya hesaplarımız takip edebilirsiniz. Etkinlikleri genelde 15 gün öncesinden sayfalarımızda duyuruyoruz. Bunu yanı sıra sizlere e-posta ile de bilgilendirme yaparız. İlginiz için teşekkür ederim.