Okullarda Eğiteknoloji

eTwinning Twinspace ve Ortak Bulma Forumları

0
Please log in veya register to do it.
eTwinning Nedir eTwinning Projesi Nasıl Başlatılır

Daha önceki yazımda size eTwinning nedir, eTwinning projesi nasıl başlatılır konuları ile ilgili bilgiler vermiştim. Bugün ise eTwinning Twinspace alanı ve eTwinning forum modülünden bahsedeceğim.

eTwinning Twinpsace Nedir?

Portal içerisinde bulunan Twinspace alanı bir projeye dahil olduktan sonra proje ortakları birlikte bir araya geldiğiniz sanal bir ortamdır. Twinspace model bir Facebook grubu gibi düşünebilirsiniz. Twinspace üzerinden proje ile ilgili dosya paylaşımı, üye ekleme işlemleri, resim ve video paylaşımı, forum gönderileri ve projeye ait sayfalar oluşturabilirsiniz. Twinspace bir projenin kalbidir. Twinspace üzerinden yapmış olduğunuz her etkinlik proje sonunda kalite etiketi almanız için size avantaj ya da dezavantaj sağlayacaktır. Bu nedenle eTwinning Twinspace etkinliklerinize özen göstermelisiniz. Proje takvimine göre paylaşımlarınızı zamanında yapmalısınız.

eTwinning projeleri sanal bir proje olduğu için öğrencilerin kişisel haklarını dikkate almanı gereken bir ortamdır. Öğrencilerin fotoğraflarını videolarını yüzleri belli olacak şekilde Twinspace üzerinden paylaşmanız proje kalite etiketi başvurunuzda size olumsuz anlamda etki yapabilir. Bu nedenle, eTwinning projelerinizde Twinspace üzerinden paylaştığınız her bir dosyaya dikkat etmeniz, öğrencilerin yüzlerini bulanıklaştırmanız ya da maskeler kullanmanızı tavsiye ederim. Zira yapmış olduğunu eTwinning projesinden ödül almak istiyorsanız bu önemli bir husus. Ödül almayı da kim istemez ki 🙂

eTwinning Twinspace Nasıl Girilir?

eTwinning Ortak Bulma Ortak Nasıl Bulunur
eTwinning Twinspace Girişi

eTwinning Live sayfasına girdikten sonra yukarıda görmüş olduğunuz “Twinspacelerim” linkine tıklayarak proje Twinspace sayfasına ulaşabilirsiniz. Burada karşınıza hangi projenin Twinspace sayfasına girmek isterseniz onu seçerek giriş yapabilirsiniz.

Aşağıda örnek bir Twinspace sayfası fotoğrafı paylaşacağım.

eTwinning Twinspace Girişi
eTwinning Twinspace Girişi

Gördüğünüz gibi bu sayfada proje ile ilgili sayfalar, materyaller (resim, video, dosya), forum, toplantılar ve üyeler sekmesi bulunuyor. Buradan üye ekleyebilir, sayfa oluşturabilir, materyal yükleyebilirsiniz. Dediğim gibi Twinspace eTwinning projelerinin kalbidir. Burayı etkili ve verimli kullanmak lazım. eTwinning Twinspace girişi bu şekilde yapılabilir.

eTwinning Forum

eTwinning forum sayfası eTwinning Live sayfasında görebileceğiniz bir başka modüldür. eTwinning forum aracılığıyla projelere ortak bulabilir, projelere dahil olabilir, farklı yaş gruplarındaki, farklı konulardaki projeleri inceleyebilir ve kurucularıyla iletişime geçebilirsiniz. Elbette burada yabancı diliniz olursa daha avantajlı olabileceğinizi belirtmek isterim. Zira yabancı bir ülkeden bir projeye başvuru yapacaksanız yabancı dil işinize yarayacaktır.

eTwinning Forum Nedir
eTwinning Forum Sayfası

eTwinning forum sayfasının örnek bir görüntüsü yukarıdaki gibidir. Bu sayfayı detaylı bir şekilde inceleyerek daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

eTwinning projeleriyle ilgili eğitim camiasında yanlış bir algı mevcut. Eğitimciler zannediyorlar ki eTwinning ya da Erasmus+ projeleri sadece İngilizce öğretmenlerinin yapabileceği projelerdir. Hayır! Bu projelere proje fikri olan her branştan öğretmen başvurabilir. Elbette yukarıda da söylediğim gibi İngilizcesi olması o kişiye artı bir değer katacaktır ama İngilizce öğretmeni olması gerekmez. Yani siz bir Coğrafya öğretmeni de olsanız Tarih, Fizik öğretmeni de olsanız eTwinning projesi ya da Erasmus+ porjesi başvurusu yapabilirsiniz. Varsa İngilizceniz ne güzel ama yoksa İngilizce öğretmeninde destek alabilirsiniz. Bu şart mı derseniz şart değil. Sadece bir artı katar.

eTwinning projesi, eTwinning Twinspace ve eTwinning forum hakkında bilgiler vermeye çalıştım. Bir sonraki yazımda eTwinning kalite etiketi ödülleri (Ulusal ve Uluslararası) ve eTwinning okullarından bahsedeceğim. Takipte kalın.

Önceki Konu: eTwinning Nedir? eTwinning Projesi Nasıl Yapılır? Yazımı Okumak İçin Tıkla

Eğitim Seviyesi En Yüksek Ülke Listesi 2019-2020
Eğitimde Teknoloji Entegrasyonu Nasıl Olmalı (Canlı Yayın)

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Tepkiler

Henüz kimse beğenmemiş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIF